"EMBRACING BRAAMBERGEN"

ALMERE, NETHERLANDS

2016

Braambergen is a trash site. Now it looks green. It features the highest hills of Almere / NL. In this design we looked at it as a landscape to come, as a place looking for its future users and uses. The re-use of it, is an invitation to create new synergy of functions and in doing so causing a new phase of the polder for acquiring history.


The interventions adress the place in its scale, carefully selecting moments of intervention.

THE CURTAIN

Recycled agriculture plastics, 9x12 m

 

To expose the landfill site’s potential to be domesticated, a curtain was placed at the entrance connecting the two hills shaping the valley at the entryway, as a way to mark the opening up of the new life of the landscape.

THE TABLE

Scrap wood,

1.2x50 m

 

The Table used as a form of togetherness through
sharing a meal. To expose the landfill site’s potential to be domesticated, we used dining as a way to provoke the right of people to claim ownership over this landscape.